Начало България Кирил Петков: Над 80% от българите не вярват, че службите и регулаторите...

Кирил Петков: Над 80% от българите не вярват, че службите и регулаторите защитават интересите им (ОБНОВЕНА)

49
ПП-ДБ откриват кампанията си
ПП-ДБ откриват кампанията си

Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания за предстоящите избори на 9 юни като представи своите кандидати за евродепутати.

Тези избори са от значение, тъй като този път се обръща внимание и на европейската тематика. Позицията на България в Европа е важна, както и нейният глас в съюза. Когато търсим стандарти за образование, здравеопазване и съдебна система, често се обръщаме към Европа. Затова, мястото на България е в Европейския съюз. Това подчерта Никола Минчев, лидерът на евролистата на ПП-ДБ.

Той поясни, че настоящите избори са различни, защото светът се е променил през последните две години. „Позицията на България изисква усилия, грижи и защита. Осигуряването на нашата позиция в Европа зависи от аргументите, които представяме, като не надхвърляме, а диалогуваме. Това е нашето разбиране в ПП-ДБ“, добави той.

Минчев подчерта, че евролистата на ПП-ДБ е с качество, амбиция и опит, заслужаваща да бъде подкрепена.

„Няма да позволя войник от чужда армия да определя столицата. Демонтирането на Паметника на Съветската армия беше ясен сигнал, че не трябва да сме под влияние на други сили. Искам България да бъде различна столица, и аз ще допринеса за това в парламента“, заяви бившият областен управител на София Вяра Тодева.

Има хора, разочаровани от липсата на промени за десетилетие от страна на ГЕРБ. Въпреки това, обвиняват ПП-ДБ, че за година нищо не са постигнали. Д-р Таня Андреева заяви ангажимент за промяна не само в сферата на здравеопазването, но и в системата като цяло, където да няма корупция, да има добре заплатени медицински специалисти, които да останат в страната.

Доверявате ли се на правосъдната система в България? Вярвате ли, че службите работят за сигурността на страната? Вярвате ли, че регулаторите защитават гражданите, а не интересите зад кулисите? Повече от 80% от българите не вярват. Имаме мнозинство за промяна. Ако всички се обединим в убеждението, че нещата трябва да се променят, ние трябва да покажем пътя за тази промяна, посочи Кирил Петков.

„Тази промяна трябва да дойде от всички нас, защото ние сме мнозинство. Хората са важни. Време е властта да бъде при хората“, подчерта Петков.