Начало Водещи Кирил Петков за новия компромат срещу Промяната: Записът е рязан и лепен!...

Кирил Петков за новия компромат срещу Промяната: Записът е рязан и лепен! Кампанията ще е мръсна

64
Кирил Петков Снимка: Фейсбук
Кирил Петков
Снимка: Фейсбук архив

След изборите „Продължаваме промяната – Демократична България“ няма да подкрепят правителство на ГЕРБ – ДПС, заяви на брифинг в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и съпредседател на ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

Алтернативата е или нормална европейска България, или правителство на ГЕРБ – ДПС. Ние такова правителство няма да подкрепим, заяви той.

Това, което виждаме, е връщането към стария модел на ГЕРБ и ДПС, модел, който се казва „ако мине номерът, всички българи плащат“, заяви Петков и визира случаите с Детската болница, увеличението на пенсиите, което стана повод за днешното извънредно заседание на Народното събрание, както и исканото увеличение на цената на тока. Събираме подписи и още следващата седмица ще направим изслушване на министъра на енергетиката, каза Петков във връзка с исканото увеличение на цената на електроенергията.

Той коментира, че разпространеният нов запис с участието на ръководните фигури на „Продължаваме промяната“ е манипулиран.

В следващите дни предполагам, че ще има мръсна компроматна кампания. Слушахме записа внимателно – той е и рязан, и лепен. Слагат се имена, които въобще не са там. Примерно Пламен – никъде не се казва, че е Пламен Бобоков, няма такова нещо. Има нелогични изречния. Има инсинуации за имена, които ги няма, подчерта съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Правят това, защото нямат аргументи за нормален европейски модел, нямат аргументи какво се е случило с пенсиите на хората, нямат аргументи защо по времето на ГЕРБ станахме една латиноамериканска държава, не искат да се сещат, че имахме ББР, от която осем човека взеха 1 млрд. лева, не искат да се сещат за „стабилността“ с 500 млн. лева за язовирите. Аз не искам нашите пари да отиват в малък брой хора с прякори като Вълка. Това ли е стабилността? Аз вярвам, че голяма част от българските граждани не вярват в тази „стабилност“ и искат промяна за по-добро. Видя се, че в двете ни управления, само за осем и за девет месеца ние успяхме да променим икономическата мисъл на България. Става дума в каква посока да бъде България – на компромати, на лъжи, на бедност, на инсинуации, другата е нормална европейска държава с работещи институции и работещо правосъдие, посочи Кирил Петков.