Начало Водещи Кирил Петков: Вътрешният министър да обясни как Брендо е влязъл у нас

Кирил Петков: Вътрешният министър да обясни как Брендо е влязъл у нас

74
Кирил Петков Снимка: Фейсбук
Кирил Петков
Снимка: Фейсбук архив

Абсолютно безобразие е доказани международни престъпници да влизат и излизат от страната, без нито службите да ги засекат, нито МВР. Това не е първият случай, знаете за братя Галеви. Още тази седмица ще извикаме министъра на вътрешните работи да обясни как така един международен престъпник може да се появи на вратата на Софийския затвор и никой да не е разбрал как е влязъл в България. За мен отговорът е ясен – МВР и службите не работят. Реформите там не се случиха и те не работят. Така депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков коментира случая с Евелин Банев – Брендо, който вчера се предаде на правоохранителните органи.

„За Северна Македония искам да кажа, че 27 страни гласуваха българите да влязат в Конституцията на РСМ. Това беше по френското предложение и това гласуване не може да се промени. Ще бъде много жалко, ако Македония завие в друга посока и не към Европа“, добави той.

„С „Възраждане“ не сме от една порода. Ние сме антикорупционна и проевропейска коалиция. Никой от лидерите на ПП-ДБ не е разговарял с г-н Костадинов. Категорично. Ние имаме различно виждане с тях за света. Нашите избиратели могат да очакват, че ще бъдем една консистентна опозиция и няма да влизаме в никакви безпринципни договорки“, посочи Кирил Петков=