Начало България Кирил Петков: Влизаме в политиката и ще участваме на изборите. Търсим партньор

Кирил Петков: Влизаме в политиката и ще участваме на изборите. Търсим партньор

1031

„С Асен Василев влизаме в политиката и ще бъдем част от политическия живот и ще бъдем участници в следващите избори“, заяви бившият вече служебен министър на икономиката Кирил Петков.

„Времето до изборите обаче не ни позволява да регистрираме партия. Така че в момента обмисляме всички варианти и не сме финализирали крайния вариант. Сигурно е, че хората, с които ще се заобиколим са с високо ниво на почтеност и имат успешно битие извън политиката“, подчерта Кирил Петков и заяви, че не става въпрос за вид инженеринг.

„Няма да се заобиколим със зависими хора. Няма да има президентска партия. Подкрепяме Радев, но партията няма да е негова“, уточни Кирил Петков.

„Ще имаме разговори с много партии, с „Екогласност” – също. Условието към всички е едно – повярвайте ни, не искаме да имаме споделена обща идея, а да продължим направеното през последните четири месеци.“

„Аз и министър Василев сме единствените министри в момента, които сме в екип. Министър Николай Денков с удоволствие бихме поканили да бъде част от промяната. Но той се върна в ролята си и показа отговорност, че тази му роля е най-доброто, което може да направи“, каза още Кирил Петков.

„Много вярваме в десни инструменти, които да постигат леви цели“ – отговори Петков на въпрос с какви партии се водят разговори.