Киану Рийвс

Киану Рийвс се завръща като суперубиецът Джон Уик в последната част от едноименния екшън – „Джон Уик: трета глава – Парабелум“. Последното издание на трилогията включва участието на Холи Бери, Лоурънс Фишбърн и Джеръм Флин.

Във филма Джон Уик е преследван, след като е убил член на международната гилдия на наемните убийци. Така той се превръща в мишена за мъже и жени за „мокри поръчки“ навсякъде, заради наградата от 14 милиона долара за главата му.

Има много неща, които Рийвс харесва в този образ.

„За мен да вляза в кожата му е голямо удоволствие. Обичам този образ. Обичам волята му. Обичам мъката му. Мисля, че това е точно за мен – нещо богато и дълбоко. Обичам тази воля в борбата за оцеляване. Обичам неговата лекота. Харесвам неговите способности и неговото чувство за хумор. Мисля, че е добър човек“ – каза той.

Освен сложния характер, Рийвс харесва и екшън сцените във филма, които, по думите му, режисьорът Чад Стахелски е издигнал на ново ниво. Според него те са „нетрадиционни за традиционния Джон Уик, но все пак в негов стил“. По думите му представянето на бойните сцени от режисьора Стахелски се е превърнало в „нещо чисто уникално“.