Кейтлин Дженър
снимка: Twitter

Кейтлин Дженър , бившата олимпийска и риалити телевизионна звезда, обяви в петък, че планира да се кандидатира за заместник на губернатора на Демократичната партия на Калифорния Гавин Нюсъм на очаквани избори за отзоваване по-късно тази година.

„Участвам! За Калифорния си струва да се бориш“ , написа тя в туитър в петък сутринта .
Дженър, дългогодишен републиканец, подаде документи в окръг Лос Анджелис и обяви намерението си на уебсайта си.
„Калифорния е моят дом от близо 50 години. Дойдох тук, защото знаех, че всеки, независимо от неговия произход или положение в живота, може да превърне мечтите си в реалност“, каза Дженър в съобщение за медиите.
„Цяло поколение деца са загубили една година образование и са били възпрепятствани да се върнат в училище, да участват в дейности или да общуват с приятелите си. Данъците са твърде високи, убиват работните места, нараняват семействата и натоварват особено тежко нашите най-уязвими хора. „
Източник, ангажиран с кампанията на Дженър, каза, че водещият активист за транссексуални права ще се кандидатира като социално либерален и фискално консервативен републиканец – стратегия, която тя се надява да се хареса на широк кръг избиратели в Калифорния, които може да са разочаровани от прогресивната икономическа политика на държавата.
Преди да разкрие, че е жена, Кейтлин беше женена за Крис Кардашиян, майка на известните сестри инфлуенсърки.
Източник: CNN
предишна статияМишките спазват много стриктно социалната дистанция
следваща статияНово нападение във Франция, убита е полицайка