Начало Новини Камала Харис нарече Доналд Тръмп "фашист" на предизборна проява в щата Пенсилвания

Камала Харис нарече Доналд Тръмп "фашист" на предизборна проява в щата Пенсилвания

44
Камала Харис нарече Доналд Тръмп "фашист" на предизборна проява в щата Пенсилвания

Вицепрезидентката на САЩ и претендент на Демократическата партия за изборите на 5 ноември Камала Харис заяви снощи на предизборна проява в предградието на Филаделфия – Астън, щата Пенсилвания, че вярва, че Доналд Тръмп „е фашист“, предаде Асошиейтед прес.

Харис използва за повод коментарите на бившия началник на канцеларията на Тръмп – Джон Кели. Пенсионираният генерал от морската пехота заяви в интервю за американския в. „Ню Йорк таймс“, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отговаря на определението за фашист и „предпочита подхода на диктатор към управлението“,

Вицепрезидентката заяви, че отваря един прозорец към „действителния“ изглед на бившия президент и визията, кято би имал „главнокомандващият“, какъвто е президентът на САЩ.

На въпрос на водещия от телевизия Си Ен Ен – организатор на проявата, дали вярва, че Тръмп е фашист, Харис отговори два пъти: „Да, вярвам“. По-късно тя самата повдигна въпроса, като каза, че ако бъде избран отново, Тръмп ще бъде „президент, който се възхищава на диктаторите и е фашист“.

„Вярвам, че Доналд Тръмп е опасност за благосъстоянието и сигурността на Съединените американски щати“, каза тя.

Камала Харис планира заключителната проява от предизборната си кампания на мястото във Вашингтон, където Тръмп подтикна поддръжниците си да щурмувагт Капитолия на 6 януари 2021 г. в опит да отмени резултатите от изборите, които той загуби от Джо Байдън.