Начало Водещи Как да се отървем от целулита за две седмици

Как да се отървем от целулита за две седмици

1972
целулит

Намаляването на количеството въглехидрати в храната, спортуването и масажите със специални кремове ще ви помогнат да се отървете от целулита, а първите резултати след цялостно лечение могат да се видят след няколко седмици, съобщиха диетолози пред РИА Новости.

„Има различни начини за справяне с целулита, и те работят комплексно. На първо място, това е спазването на диета, на второ място, физическа активност и, разбира се, спомагателни процедури – ръчни и механични масажи“, казва диетоложката Людмила Смирнова.

„Първите резултати от комплексното лечение ще се появят след няколко седмици, докато спортът и диетата трябва да бъдат постоянни, а масажът да се извършва два пъти седмично“, подчерта тя.

Тя поясни, че антицелулитни кремове могат да помогнат, но само ако ги използвате постоянно по време на масажа. Няма да има резултат, ако само се намажете с крема и чакате целулитът „да изчезне“.

„Ако човек не спортува и не спазва диета, тогава нищо няма да помогне“, обясни Смирнова.

Диетата, каза тя, трябва да елиминира въглехидратите, което ще намали теглото. Целулитът е натрупване на излишната мазнина в клетките, но може да се появи и при слаби хора, тъй като една от причините за появата му е хормонален дисбаланс.

Според нея, по време на пубертета, бременността и менопаузата, поради променените хормонални нива, мастните натрупвания в проблемните зони могат да проличат най- много.

Целулитът е по-често срещан при жените, тъй като структурата на подкожната мазнина зависи от пола. При жените дяловете между мастните клетки са перпендикулярни на кожата, а при мъжете са под ъгъл, така че когато се увеличават, при жените кожата прилича на портокалова кора, а при мъжете няма забележими промени, обясняват диетолозите. По правило при децата няма целулит, тъй като те са по-активни от възрастните, растат бързо и нямат проблеми с хормоните, казва Смирнова.

Здравите деца, като правило, нямат целулит, но сега, за съжаление, вече може да се види появата му в началото на пубертета, защото броят на подрастващите с наднормено тегло нараства. Според експерти е възможно да се победи напълно целулита, но проблемът е, че след известно време, под въздействието на различни фактори, той може да се появи отново, следователно профилактиката е да тренирате редовно и да се храните правилно.