Начало Водещи Как да останем стройни, ако ядем само хамбургери?

Как да останем стройни, ако ядем само хамбургери?

1084
хамбургер

Отсъствието в организма на хормона висфатин прави невъзможно увеличението на мастните тъкани. До този извод са стигнали биолози от Копенхагенския университет.

В изследването са използвани мишки, от техните мастни тъкани предварително е бил премахнат вистафина. Техните данни са сравнени с тези на нормални гризачи.

По време на експеримента опитните мишки първоначално са получавали балансирана храна, а след това меню, което отговаря на постоянната консумация на пици и хамбургери.

След сравнението на гризачите от двете групи учените са установили, че тези от контролната група след употребата на мазна храна значително са увеличили своето тегло. В същото време лишените от вистафин мишки, които са били на фаст фууд диета, са запазили своето тегло. Освен това техният организъм по-добре е контролирал нивото на глюкоза в кръвта.

Авторите на изследването се надяват, че тяхната работа ще помогне в борбата със затлъстяването и метаболичните разстройства. Учените предупреждават, че премахването на вистафина от човешкия организъм може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

предишна статияСтара любов ще пламне отново за една от зодиите. Друга да внимава с провокаторите
следваща статияКейт Уинслет не може да търпи „голотията“ на червения килим