Начало Водещи Как да останем стройни, ако ядем само хамбургери?

Как да останем стройни, ако ядем само хамбургери?

1089
хамбургер

Отсъствието в организма на хормона висфатин прави невъзможно увеличението на мастните тъкани. До този извод са стигнали биолози от Копенхагенския университет.

В изследването са използвани мишки, от техните мастни тъкани предварително е бил премахнат вистафина. Техните данни са сравнени с тези на нормални гризачи.

По време на експеримента опитните мишки първоначално са получавали балансирана храна, а след това меню, което отговаря на постоянната консумация на пици и хамбургери.

След сравнението на гризачите от двете групи учените са установили, че тези от контролната група след употребата на мазна храна значително са увеличили своето тегло. В същото време лишените от вистафин мишки, които са били на фаст фууд диета, са запазили своето тегло. Освен това техният организъм по-добре е контролирал нивото на глюкоза в кръвта.

Авторите на изследването се надяват, че тяхната работа ще помогне в борбата със затлъстяването и метаболичните разстройства. Учените предупреждават, че премахването на вистафина от човешкия организъм може да доведе до сериозни здравословни проблеми.