Начало Здраве Как да не надебелеем, когато летуваме на All inclusive

Как да не надебелеем, когато летуваме на All inclusive

1045
Сподели
Повечето туристи предпочитат хотели с богати шведски маси. Същевременно системата

Повечето туристи предпочитат хотели с богати шведски маси. Същевременно системата „Всичко включено“ оказва директно влияние върху качеството на почивката, пише Zdrave.to.

От менюто по време на ваканция зависи не само от това дали ще се появи допълнително тегло, но и аклиматизацията, състоянието на храносмилателната и дори качеството на тена. Какво и как трябва да ядем по време на почивка тип „Всичко включено“, за да изглеждаме красиво и да се чувстваме леко и приятно?

Има няколко „златни правила“ за системата „All inclusive“. Какви са те?

1. През първите дни се хранете традиционно и избягвайте непознати и екзотични ястия. В продължение на 3 – 4 дни организмът се аклиматизира и трябва да му помогнете, намалявайки натоварването върху стомаха. Максимумът на това, което може да си позволитте е една четвърт от ново екзотично ястие.

2. Закуската трябва да е лека и витамининозна. Винаги избирайте зеленчуци, плодове, сокове и не пестете пари за чиста питейна вода, дори ако трябва да плащате допълнително за това. Идеално на закуска е да се яде диня или пъпеш – те съдържат бета-каротин, който се смята за естествен активатор на тена и пийте много течности, за да помогнете на организма в предотвратяването на дехидратацията. Откажете се от екзотични плодове през първите дни, пробвайте ги внимателно. Много хотели предлагат на закуска ястия от вечерята от предния ден – заобикаляйте ги отдалеч.

3. На обяд мислено разделете чинията на четири части. Първата четвъртина е салата, втората основно ястие, третата гарнитура, четвъртата – десерт. Повече от това не е необходимо за организма. Обърнете специално внимание на студените летни зеленчукови супи от типа на таратора и гаспачото.

4. Хранете се редовно. Можете да не преяждате, дори ако хотелът предлага пет хранения на ден. Просто яжте малки порции – не повече от половината от дланта (без пръсти) и активно се движете между храненията.

5. Вечерята в хотелите на All Inclusive Hotels е истинско пиршество и е изключително трудно да запазим въздържание. Не гладувайте през деня, за да не се тъпчете вечер. Наблягайте на леките ястия, а не на десертите – по-добре е да ги ядете сутрин. Избирайте храни, богати на витамини, минерали и микроелементи, за да възстановите загубите на организма в жегата. Всички тези полезни вещества се съдържат в плодовете и зеленчуците. По-добре е да се ядат тези, които са били подложени на минимална топлинна обработка – зеленчуци, приготвени на пара например.

Коментари