Начало Любопитно Как да намалим чувството за непрекъснат глад?

Как да намалим чувството за непрекъснат глад?

1512

Току-що сте хапнали, но продължавате да сте гладни? Вероятно това се дължи на физиологични или психологически причини.

За щастие, можете да елиминирате чувството за глад с помощта на някои дребни промени в начина ви на живот.

  1. Не пропускайте закуската. В противен случай няма да се чувствате напълно сити и ще изпитвате непрестанно желание да се храните. Хапвайки храна с високо съдържание на протеин ще ви накара да се чувствате сити през деня.
  2. Дори и да сте на диета или да внимавате с продуктите, които похапвате, не спирайте да ядете нещата, които ви харесват. Ако се придържате към по-малки порции, когато ядете любимите си храни, няма да качите много тегло, а в същото време ще се чувствате щастливи психологически от факта, че ядете храната, която обичате.
  3. Отивайте на пазар, когато сте сити. Пазаруването, когато сте гладни ви кара да купувате нездравословна храна или неща, които не ви трябват. Пазарувайте, когато сте сити и купувайте здравословна храна. Ще се почувствате по-добре, ако хапнете здравословна закуска, вместо нездравословна храна, когато чувствате глад.
  4. Това е за хората, които спортуват/правят упражнения! Според изследванията, хората, които спортуват, качват повече тегло в сравнение с хората, които не го правят. Калориите, които консумирате след тренировка обикновено са повече от тези, които изгаряте по време. Това правило има интересно изключение. Хората, които се фокусират върху други неща (като музика), вместо върху тялото си, докато правят упражнения, са склонни да ядат по-малко след това. Това означава, че е добра идея да се съсредоточавате върху нещо друго, докато правите упражнения, така няма да ядете прекалено много след фитнеса.
  5. Не пропускайте основни хранения. Когато пропуснете хранене, кръвната ви захар се понижава, а това ви прави склонни да ядете много повече при следващото хранене. И тъй като кръвната ви захар се повишава твърде бързо след това, чувството, че сте гладни никога не си отива.
  6. Когато сте гладни, се съсредоточавайте върху нещо друго. Упражнения за 5 минути. Качете се нагоре и надолу по стълбите, разтегнете тялото си, седнете и се изправете. Излезте и глътнете малко свеж въздух, отидете на разходка. Ще почувствайте ефекта незабавно!
  7. Затворете очи и си мислете за нещо хубаво, което ви се е случило през последните няколко седмици. Можете дори да затворите очите си за 5-10 минути и да подремнете. Ще осъзнаете как желанието за храна ще започне да избледнява.
  8. Яжте много плодове и зеленчуци. Включете плодове и зеленчуци с високо съдържание на фибри и протеини в диетата си.