ябълки

Ябълките са едни от най-полезните плодове, и за да сме в крак с модата решихме, че би било добре да знаем какви са разликите между трите вида – червена, жълта и зелена.

Смята се, че ябълката е произлязла от планините на Казахстан, ябълковите семена са били донесени за първи път в Северна Америка през 17 век. Съществуват повече от 100 сортове ябълки, а от тази статистика само 15 вида ябълки представляват 90% от производството на ябълки, съобщават от foodpanda.

В основата си, цветът на ябълката може да определи хранителните ползи, включително общото съдържание на фибри, антиоксиданти и витамин С.

Полифенолите помагат за поддържането на бактериалното равновесие в долната част на храносмилателния тракт и бактериите в червата, повече от всичко, което помага да се определи здравето на вашата имунна система. Ябълките, отглеждани традиционно, имат повече пестициди, отколкото всяка друга култура! Друга причина винаги да купувате органични продукти.

Червените вкусни ябълки – те са с най-голяма ежедневна консумация, поради сладостта им и цялостния си мек вкус.

Зелени ябълки – Те са чудесна опция за готвене, благодарение на тяхната твърдост и вкус при готвенето им във фурната. Смята се, че са най-хранителният вид ябълки.

Жълти ябълки – в повечето са жълто-златни на външен вид и имат предимно слаб сладък вкус. Подходящи са за направата на ябълков пай.