Начало Свят Иран отрече да е дал на Русия ракети. Кремъл се хвали –...

Иран отрече да е дал на Русия ракети. Кремъл се хвали – Техеран е надежден партньор

69
Иран
Снимката е илюстративна.
Снимка: БТА

Иран отрече подадената информация за изпращане на ракети на Русия като „психологическа война“, заяви командирът на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция Фазлолах Нозари, цитиран от местни медии по съобщение на Ройтерс.

В отговор на съобщение от „Уолтрийт джърнъл“ за изпращането на балистични ракети с малък обсег от Иран на Русия, Кремъл заяви, че това е част от изграждането на партньорство между двата страни и продължават диалог във всички сфери.

Американски и европейски официални лица, които не са именувани, бяха източник на информация за изпращането на балистични ракети с малък обсег от Иран на Русия, според изданието.

Портпрелистът на Кремъл Дмитри Песков посочи, че е уведомен за съобщението, но не всички детайли от него са коректни.

„Иран е важен партньор за нас, развиваме търговските и икономическите си отношения, както и сътрудничеството и диалога си във всички области, включително най-чувствителните“, заяви Песков пред журналисти.

След пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през 2022 г., отношенията между Техеран и Москва се заздравиха, като Иран достави дронове „Шахед“ на руската армия.

САЩ предупредиха, че всяко изпращане на ирански балистични ракети на Русия ще бъде драстично влошаване на конфликта в Украйна, посочва агенцията.