Начало Новини Иран арестува 12 души за сътрудничество с Израел

Иран арестува 12 души за сътрудничество с Израел

59
Иран арестува 12 души за сътрудничество с Израел

Иранската Революционна гвардия съобщи в неделя, че 12 души са били задържани като предполагаеми агенти на Израел, които планирали действия срещу сигурността на Иран, съобщи Ройтерс.

„След като ционисткият режим (Израел) и техните западни поддръжници, най-вече Съединените щати, не успяха в зловещите си планове срещу народите на Газа и Ливан, сега те се опитват да разпространят кризата в Иран чрез серия от действия, замислени срещу сигурността на нашата страна“, се казва в изявлението на Революционната гвардия.

В него се допълва, че членовете на мрежата от 12 агенти са били арестувани в 6 различни ирански провинции, но не се уточнява кога.

В края на юли политическият лидер на палестинската ислямистка група „Хамас“ Исмаил Хания беше убит в Техеран. За убийството му Иран обвини Израел.

Напрежението нарасна след експлозиите през миналата седмица в комуникационни устройства, използвани от членове на „Хизбула“ в Ливан, които убиха десетки и раниха хиляди. „Хизбула“ и Израел си размениха едни от най-тежките презгранични обстрели в конфликта си, който тече паралелно с войната в ивицата Газа.