Начало Водещи Инстаграм пусна услуга гласови съобщения

Инстаграм пусна услуга гласови съобщения

1125
Инстаграм

Потребителите на Инстаграм вече могат да изпращат гласови съобщения. Това се казва в изявление на социалната мрежа, публикувано на официалната й страница в Туитър.

„От днес вие ще можете да изпращате гласови съобщения чрез Direct /вътрешна услуга на Инстаграм за мигновена обмяна на съобщения между потребителите – бел.ред./“, се казва в изявлението.

За изпращането на гласово послание трябва да натиснете микрофона в Direct и да го задържите. Максималната дължина на аудиосъобщението е 1 минута.

Инстаграм стартира през октомври 2010 г. и първоначално е бил предназначен само за мобилните устройства на компанията „Епъл“. От април 2012 г. социалната мрежа за фотографии и видео е достъпна и за потребителите на платформата Андроид. Тогава компанията „Фейсбук“ купи Инстаграм за 1 млрд. долара.

През юни тази година броят на потребителите на Инстаграм надхвърли 1 милиард души. Тогава ръководството на социалната мрежа обяви за въвеждането на функция, позволяваща да се качват видеоклипове с продължителност до 1 час.

предишна статия„Бохемска рапсодия“ е най-слушаната песен на ХХ век
следваща статияГугъл съобщи за изтичане на данни на 52 млн. потребители