Илон Мъск
на снимката: основателят на "Тесла" Илон Мъск

В скорошно интервю за списание TIME президентът на SpaceX и главен оперативен директор Гуин Шотуел разкри плановете за Марс, съобщи в. „Сън“.

Шотуел каза: „След като заведем хората на Марс, те ще се нуждаят от способност за комуникация. Всъщност мисля, че ще бъде още по-важно да имаме съзвездие като Starlink около Марс.“

Тя също подчерта, че Марс и Земята ще трябва да бъдат свързани.

Шотуел добави: „И тогава, разбира се, трябва да свържете и двете планети, така че да се уверим, че имаме здрав телеком между Марс и Земята.“

Това би означавало, че Марс и Земята ще имат някакъв интернет мост помежду си.

Главният оперативен директор на SpaceX също обясни, че компанията не се отказва от Земята само защото се стреми към Марс.

Тя заяви, че компанията иска да даде „на човечеството още една възможност, в случай че на Земята се случи някакво ужасно събитие“.

Илън Мъск основава SpaceX с цел да отведе хората на други планети.

Преди това той каза, че неговата ракета Starship – в момента в процес на тестване – един ден ще превози земляни до Марс.

И той каза, че ще се нуждае от флот от 1000 кораба, за да създаде устойчив град, тъй като орбитите означават, че пътуването е възможно само веднъж на две години.

Преди това Мъск обеща да качи милион души на Марс до 2050 г.

Според Мъск SpaceX има за цел да построи 1000 звездолета в съоръжение в Южен Тексас за 10-годишен период.

Това са 100 ракети годишно – което си е направо подвиг, като се има предвид, че фирмата все още не е изградила нито един функциониращ Starship.

В крайна сметка, добави шефът на Tesla, целта ще бъде да стартира 1000 полета на Starship до Марс всяка година – средно по три на ден.

При всяко пътуване 100 пътници ще си проправят път до Червената планета, за да станат граждани на мегаполис на Марс.

предишна статияАктуална пътна обстановка
следваща статияХладен ден без валежи