Сподели
Илон Мъск
на снимката: основателят на "Тесла" Илон Мъск

Илон Мъск създава нов град. „Изграждам нов град Starbase, в Тексас“, обяви Мъск в Туитър.

Площадката за изстрелването на SpaceX

в Тексас се намира в село на име Бока Чика – заформящо се селище в южния край на щата. Компанията разработва ракетата си Starship и тества прототипи там от 2014 г. насам.

Но сега Мъск казва, че градът Starbase ще покрие „площ, много по-голяма” от селото. „Строим град Starbase в Тексас. Оттам ще отиваме на Марс, а оттам – към звездите”, написа той в Twitter.

Съдебният съвет на окръга, където се намира Бока Чика, потвърди плановете на Мъск да създаде град, съобщи Business Insider.

„През последните няколко дни съветът получи официално запитване от SpaceX относно интереса на Илон Мъск да включи село Бока Чика в град на име Starbase, Тексас. По-рано днес съдът на комисарите на окръг Камерън беше информиран за начинанието“, се казва в изявлението.

„Ако SpaceX и Илон Мъск биха искали да продължат по този път, те трябва да спазят всички закони за учредяване, които действат в щата”, каза съдията на окръг Камерън Еди Тревиньо. „Окръг Камерън ще обработва всички подходящи петиции в съответствие с приложимото законодателство”.

Наред с обещанието от Starbase да се отива на Марс,

Илон Мъск заяви още, че в новия град ще има особено добро отношение към кучетата.

Изпълнителният директор на „Tesla“ и „Space“ Илон Мъск стана най-богатият човек в света, изпреварвайки изпълнителния директор на „Amazon“ Джеф Безос. Състоянието на Мъск се е увеличило до 185 милиарда долара в светлината на покачването на цената на акциите на „Tesla“ при търговия с акции.

Сега каналът оценява общата стойност на активите на Безос на 184 милиарда долара. Търговията с акции в САЩ все още продължава. Сесията ще приключи след няколко часа. В списъка на „Блумбърг“ с най-богатите хора в света Мъск все още е на второ място, според данните от сряда. Състоянието му се оценява на $181 млрд. Безос е на първо място ($184 млрд.). В края на ноември 2020 г. Мъск зае второ място в посочения рейтинг, пред основателя на „Microsoft“ Бил Гейтс. За последните 13 месеца състоянието на Мъск е нараснало с над 100 млрд. долара.

Коментари