Начало Водещи Изстреляха ракета от Йемен по Израел

Изстреляха ракета от Йемен по Израел

44
Израелска система за ПВО "Железен купол" изстрелва прехващач към ракета, насочена към израелска територия от ивицата Газа
Снимката е илюстративна

Ракета беше изстреляна от Йемен и заради нея сирените за въздушна тревога в Централен Израел се задействаха, предадоха световните агенции, като се позоваха на израелските военни.

Ракетата е била земя-земя и е била изстреляна по посока на Централен Израел. Тя е паднала в ненаселен район и няма жертви и материални щети. Малко преди разбиването на ракетата сирените се задействаха в Тел Авив и в други населени места в Централен Израел. В района на падането на ракетата се е чул силен гръм, за който израелските сили казаха, че е в резултат на задействането на ракетните прехващачи.

През юли йеменските бунтовници хуси, които са на страната на Иран, изстреляха по Тел Авив дрон с голям обсег на действие, при което беше убит един мъж, а четирима души бяха ранени. Нападението накара Израел тогава да нанесе най-мощните въздушни удари по военни цели на хусите близо до йеменското пристанище Ходейда. При тези атаки бяха убити трима души, а 87 бяха ранени.