Начало България Излезе пореден компромат срещу Промяната

Излезе пореден компромат срещу Промяната

314
Продължаваме промяната и Демократична България брифинг

Преди предстоящите парламентарни избори възниква нов компромат срещу Промяната, вместо нови идеи за управление и развитие на страната. Гласове на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков бяха разкрити в аудио запис публикуван от сайта „Афера“ вчера след 17ч. Според изданието се отнася за партийно събрание по време на последните парламентарни избори през 2023 г.

Тази история много наподобява скандалния запис от миналата година с бившия депутат на ПП-ДБ Радостин Василев, който на последно място се оказа безсмислен, но беше манипулиран успешно за да засегне обществото. На този път обаче не бе открит организатор като Радостин Василев, а записът бе пуснат анонимно.

Трябва да се посочи, че както при първия запис, и този път фразите са взети извън контекст манипулативно. Затова около 2 часа по-късно „Продължаваме промяната“ потвърдиха правдивостта на записа и го публикуваха в пълен вид на официалната си страница във Фейсбук. От него сега ситуацията изглежда съвсем различно отначало, а разликата между двата публикации е в тълкуването на съдържанието.

В „Афера“ подчертават цитати като „ние неофициален кеш имаме“, „ако има кеш в торби“ и „още един милион и половина за кампанията“, което според изданието е цитат на Кирил Петков към бизнесмена Пламен Бобоков.

От „Продължаваме промяната“ обаче записът показва, че на изборите през 2023 г. не успяха да съберат пари за кампанията си. „Сега ситуацията е същата, поради което стартирахме дарителска кампания. Другият извод, който се изважда, е че българските служби ни наблюдават и подслушват. Това може и да обясни защо ГЕРБ и ДПС водеха толкова яра битка, за да запазят този вид следа“, добавят от ПП.

Послушайте записа в двете му варианта:

Това е записът, публикуван в „Афера“:

.

Това е записът, публикуван от „Продължаваме промяната“:

Изглежда, че всеки ден се разкриват нови отрицателни факти за Промяната, което не се наблюдава за другите партии участници в изборите. Миналата седмица беше изкривен инцидентът с Кирил Петков край Аксаково, където е пострадал човек, но всъщност той е инцидент на НСО. Преди това се опитаха да представят фалшиво липса на пари в бюджета, вината се носеше върху Асен Василев, но после стана ясно, че цифрите не бяха представени коректно. Същият сценарий бе използван и при аферата със задлъжнялостта във Фонда „Сигурност на електроенергийната система“ и заплахите за поскъпване на тока – вид заплашване, характерно за административните кабинети. Но никой не обяснява къде отидоха 800 млн. лв, с които фондът беше зареден преди оставката на правителството. Според политиката на ГЕРБ и кадъра на служебния министър-председател, е вероятно тези пари да бъдат изхарчени за магистрали, където, както е добре известно, те могат лесно да изчезнат.

Още новини от деня – четете тук