Начало Водещи Изключените депутати и общински съветници от „Възраждане“ с политическа формация

Изключените депутати и общински съветници от „Възраждане“ с политическа формация

49
Отцепниците от
Отцепниците от „Възраждане“ Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов / Снимка: БТА

Ние независимите народни представители и четирима от общинските съветници решихме да започнем работата по нова политическа организация, съобщи независимият депутат Николай Дренчев пред журналисти в Народното събрание.

„По думите му се очакват нови избори и те да не променят съществено конфигурацията в парламента. На България е нужна нова политическа организация, нова алтернатива“, посочи той.

„Това, което виждаме е необходимостта от една нова патриотична формация, която обаче е с човешко лице, добави той и уточни, че най-вероятно ще се явят на първите избори, които предстоят, но те не са съществени и важни за тях. Основният фокус е да създадем организацията, да я структурираме, да съберем хората“, добави той.

Към момента участниците в проекта са четирима независими общински съветници – Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова, както и трима независими народни представители – Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев.

През февруари след избора на председател на Столичния общински съвет четирима общинските съветници бяха изключени от „Възраждане“. След това парламентарната група на „Възраждане“ изключи и трима депутати, защото от софийската организация на партията поискаха политическа отговорност от народните представители, които са номинирали тези представители в листата за общински съветници в София.

Още новини от деня – четете тук