Начало Водещи Идва студен атмосферен фронт с дъжд и сняг

Идва студен атмосферен фронт с дъжд и сняг

119
сняг
В някои части на страната ще вали сняг

Днес ще премине студен атмосферен фронт през страната. Очаква се значителна облачност, като преди обяд в Западна България, а следобед и в източните райони ще има валежи от дъжд. Привечер, с понижаването на температурите, в Предбалкана и по-високите котловинни полета дъждът ще се превърне в сняг. В повечето райони валежите бързо ще спрат, а облачността от северозапад ще намали. Преди обяд вятърът ще духа от югозапад, следобед ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен, в Северна България – силен, пращайки студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 5°.

В планините ще преобладава облачно време с валежи от сняг. Ще духа силен, по-високите и открити части и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 2°, на 2000 m – около минус 3°.

По Черноморието облачността ще е значителна. Около и следобед ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта в повечето места ще спрат. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Още новини от деня – четете тук