Начало Новини Зрелищен гол на Кирил Десподов се оказа недостатъчен за ПАОК, гръцките шампиони...

Зрелищен гол на Кирил Десподов се оказа недостатъчен за ПАОК, гръцките шампиони отстъпиха у дома на ОФИ (Крит)

29
Зрелищен гол на Кирил Десподов се оказа недостатъчен за ПАОК, гръцките шампиони отстъпиха у дома на ОФИ (Крит)

Българският национал Кирил Десподов вкара много красиво попадение за ПАОК, но то се оказа недостатъчно за отбора, отстъпил с 1:2 на свой терен на ОФИ (Крит) в 9-ия кръг на първенството.

Крилото откри резултата в 35-ата минута с неспасяемо изпълнение на свободен удар от близо 25 метра, но в рамките на две минути – точно след излизането му от игра в 77-ата, гостите обърнаха мача. Решителната фигура за тях беше резервата Еди Салседо, който вкара единия и подаде за другия гол.

Това беше първо попадение на капитана на България в първенството на Гърция и общо второ през сезона, след като се разписа и при успеха с 2:0 над Шамрок Роувърс (Република Ирландия) в европейските турнири. 

Днес пък мина първата от срещите, в които Разван Луческу няма право да седи на резервната скамейка на ПАОК, след като беше наказан да не води отбора си 23 дни. За ОФИ на пейката остана българският вратар Даниел Наумов и все още чака официалния си дебют за отбора от остров Крит.

Кирил Десподов започна като титуляр на десния фланг и след два много добри пробива, дойде ред и на попадението му. Той изпълни свободен удар от около 24-25 метра от ляво. Изстрелът на българския национал описа интересна парабола, за да влезе точно в сглобката на лявата и горната греда. Вратарят Никос Христогеоргиос се разтегна, пипна топката, но нямаше как да я спре и тя влезе в мрежата му.

Веднага след това домакините вдигнаха темпото и създадоха две добри възможности, пропуснати от Янис Константелиас и Щефан Шваб, стреляли над горната греда.

Четири минути след началото на второто полувреме домакините пратиха топката за втори път във вратата на ОФИ, като Тарик Тисундали беше изведен сам срещу вратаря от Джони Ото. Прегледът със системата за видеопомощ (ВАР) показа сантиметри разлика на мароканеца от последния защитник и съдията отмени попадението.

Постепенно гостите от Крит пренесоха играта в половината на ПАОК и в 72-ата минута Андрю Юнг се оказа забравен на задна греда. Топката беше центрирана от дясно и му падна чудесно, но волето му излезе в аут. В ответната атака Тайсон и Кирил Десподов създадоха контраатака за домакините, но ударът на бразилеца беше пресечен.

В 76-ата минута Десподов беше заменен от Андрия Живкович. Само 30 секунди по-късно обаче ОФИ шокира стадион Тумба, след като Тахиархис Фунтас изравни. Резервата Еди Салседо проби от дясно, след като преодоля трима бранители на много тясно пространство и центрира. Топката вървеше към границата на малкото поле, където Фунтас беше най-съобразителен и отклони топката в мрежата. Само две минути по-късно Салседо обърна хода на мача, наказвайки много груба грешка на вратаря на ПАОК Доминик Котарски. Грузинецът Шенгелия стреля от фаул, топката тупна пред него, стражът не се намеси по най-добрия начин и Салседо довкара топката.

Съдията даде осем минути добавено време, атаки имаше, но не и точен удар, поне да се стигне до равенство. Така гръцките шампиони пропуснаха шанса да излязат на 1-о място в класирането, като остават 2-и със 17 точки. На върха остава Арис (Солун), който завърши 1:1 при гостуването на Панатинайкос. Следват АЕК и Олимпиакос с по 15 точки, а ОФИ се придвижи на 6-о място с 14.