Начало България За седмица в област Враца са станали 19 катастрофи, има седем ранени...

За седмица в област Враца са станали 19 катастрофи, има седем ранени и един загинал, съобщиха от „Пътна полиция“

29
За седмица в област Враца са станали 19 катастрофи, има седем ранени и един загинал, съобщиха от „Пътна полиция“

За една седмица в област Враца са станали 19 катастрофи, има седем ранени и един загинал, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи във Враца, главен инспектор Христо Димитров. На брифинг той посочи, че са съставени 140 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и 871 обикновени фиша.

По думите на инспектор Димитров 285 са електронните фишове, удостоверяващи водачи, които превишават скоростния режим. Общо девет души са заловени да шофират след употреба на наркотици и алкохол. 

За една седмица са регистрирани 31 глоби за колани, установени са 10 неправоспособни водачи и 14, които шофират без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Органите на реда са издали и 68 заповеди за принудителни административни мерки. 

„С тези седмични брифинги очакваме гражданите да са добре информирани за пътнотранспортната обстановка, да си дадат сметка, че трябва да спазват Закона за движение по пътищата и да бъдат внимателни и отговорни към останалите участници в движението. Това е идеята на всички нас като общество – да има колкото се може по-малко ранени и загинали в катастрофи“, каза в края на брифинга началникът на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Враца, главен инспектор Христо Димитров.