фенове, Англия

След евроквалификацията между България и Англия в понеделник, настъпи време разделно за българския футбол, дали е за добро, или не, предстои да разберем.

Една друга тема обаче зае основно място в повечето спортни издания в България и Европа – расизмът.

Всички скочиха срещу България, особено медиите на Острова. Започнаха да валят какви ли не обидни епитети срещу страната ни. Да, грозната проява на 20-ина голобради лумпена не бива да остава безнаказана и те не би трябвало повече да помиришат стадион. Но да олицетворяваш цялата държава с тези примати не е справедливо.

И тук идва въпросът за английските фенове. Тези „джентълмени”, които насред София си позволиха да освиркват и оскверняват националния химн на България.

Защо налудничавият премиер на Великобритания Борис Джонсън не коментира тяхното поведение, а веднага нападна българите?

Борис Джонсън – премиер на Великобритания

Това ли е лицето на поданиците на Нейно Величество Елизабет II?

Тези английски фенове, които целия ден преди мача се наливаха с алкохол в центъра на града и се сбиха помежду си, а един от тях прекали с наркотиците и почина. Те ли са пример за европейско поведение? Не мисля.

Такива гледки имаше в София след запоите на изисканите английски гости.

Тези високи моралисти изпочупиха заведения в София и си тръгнаха безнаказано пеейки своите песни. Тези мили островитяни си позволиха да заплашват, че ще изпочупят всичко по пътя си, ако не бъдат допуснати пияни на стадиона.

Същите тези фенове преди няколко дни показаха „величественото” си поведение и в Прага, трошейки местните бирарии. Всъщност, редки са случаите, в които пътуващите английски фенове не са проявили своята смиреност и благ нрав.

Същото важи и за „безценните” английски туристи, които впечатляват с „изисканото” си поведение по заведенията на Слънчев бряг.

Затова бих отправил една лична молба: Драги ми албионци, моля ви час по-скоро да излезете от Европейския съюз, за да избивате футболните си (и не само) комплекси в собствената ви родина.

предишна статияЗа Свети Валентин американците харчат 7 пъти повече, отколкото за ООН
следваща статияОбявиха анимацията „Спондж Боб“ за расистка