Това, че виждате само хора във фитнеса, не означава, че само хората имат проблеми с теглото си. Седемгодишният котарак на име Шанти е под строга програма за диета и физически упражнения, тъй като натрупал твърде много килограми през годините поради нездравословно хранене и защото бил много мързелив.

Обикновено този вид котки между пет до седем килограма. Шанти беше 13 килограма, преди да се пренасочи към здравословен начин на живот. С курс на ходеща терапия, който получава в център по физическа терапия и рехабилитация, той успя да свали 4,5 килограма, но все още му предстои дълъг път.

Собственикът на Шанти Ясемин Акер, който живее в Анкара, осиновил Шанти, когато бил още бебе. Винаги се подигравал на котарака, че е мързелив и яде твърде много, но преди три месеца открил, че Шанти е далеч по-тежък, отколкото трябва да бъде. Завел го на ветеринар и разбрал, че животното се нуждае от интензивна терапия и да води здравословен живот.

Затова сега всеки ден Шанти се качва на бягащата пътечка и се упражнява с топка за пилатес. В момента котаракът вече е 8,5 килограма, но все още има наднормени 3,5 килограма.

предишна статияВалежите спират, вятърът отслабва, леко затопляне днес
следваща статияАктьорите в Холивуд получават средно 1 млн. долара повече от актрисите