Начало Водещи Жена потъна с колата си в язовир „Батак“

Жена потъна с колата си в язовир „Батак“

119
язовир велико търново
Снимката е илюстративна.

Жена загина, след като колата й потъна в язовир „Батак“, съобщиха от полицията. Сигналът за случая е получен снощи около 21:00 часа. Рибари, които са били в района, са забелязали лек автомобил, който се е приближил към чашката на язовира, а след това се е озовал във водата и е започнал да потъва. Те са се се развикали, но не са могли да направят нищо.

На място са изпратени екипи на местния полицейски участък, който обслужва язовира, на Районното управление в Пещера, ОДМВР – Пазарджик, два противопожарни автомобила с дежурни пожарникари от Районната служба в Батак. През нощта са извикани екипи и на пожарната от Пловдив, които имат и водолази. С тяхна помощ автомобилът е изтеглен от коритото на язовира.

В колата е открит трупът на 59-годишна жена от Ракитово, която е собственичка на возилото. Тялото е транспортирано за аутопсия, за да се установи дали има следи от насилие. Ако такива се установят, то тогава ще се води разследване за убийство. При липса на белези за насилие са самоубийство или попадане в язовира след употреба на алкохол или наркотици.

На място е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. До момента се изясняват причините за инцидента. Разследването е под наблюдението на прокуратурата.