Гал Гадот като Жената-чудо /снимка:superherohype.com/

Супергеройското продължение „Жената чудо 1984“ е спечелило около 38,5 милиона долара от продажби на билети в кината по света, съобщи „Warner Bros.“

Филмът с участието на Гал Гадот стартира разпространението си в чужбина миналата седмица, прожектирайки се на 32 пазара, включително Китай, на над 30 000 екрана. Студиото заяви, че досега филмът е гледан от над 6 милиона души и че положителните до голяма степен отзиви предвещават добро бъдеще.

Повечето печалби са дошли от китайски кина, където са спечелили около 18,8 милиона долара. Това не е било достатъчно обаче да заеме първото място в страната – тази чест е получила местна продукция.

„Жената чудо 1984“ няма да се прожектира в американските кина до Коледа, но ще дебютира по HBO Max. Пандемията принуди студия като „Warner Bros.“ да предприемат нестандартни планове за пускане на филмите за публика. Първоначално „Жената чудо 1984“ трябваше да се появи по кината през лятото, но датата на излизането му продължаваше да се отлага.

Първият филм спечели над 821 милиона долара по целия свят през 2017 г. и надеждата беше, че продължението, чието създаване струва около 200 милиона долара, дори ще надмине тази сума.

„Warner Bros.“ изпробва няколко различни стратегии с филмите си тази година, включително пускането на „Тенет“ по кината и изпращането на „Вещиците“ направо в HBO Max. Накрая миналия месец студиото реши да предприеме смесено излизане на „Жената чудо 1984“.

„Тенет“ дебютира и в международен план, като в края на август стартира с 53 милиона долара от 41 пазара.

предишна статияСлънчев ден, температурите ще се повишат
следваща статияСлънчево време, топло за сезона