Начало Водещи Ето защо областният управител на София Вяра Тодева е охранявана от полицаи

Ето защо областният управител на София Вяра Тодева е охранявана от полицаи

239
Вяра Тодева
Вяра Тодева

Областният управител на София, Вяра Тодева, е постоянно под охрана на двама полицаи поради получени заплахи. Охраната включва наблюдение както на дома, така и на нея в обществени места.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, потвърди, че МВР осигурява охраната на областния управител от петък миналата седмица. Той обясни, че решението е взето след получени заплахи и ще продължи докато е необходимо.

Освен физическа охрана, Вяра Тодева е под наблюдение и на дома и се осигурява обектова охрана, уточни вътрешният министър.

След внимателна оценка на ситуацията, комисията с председател главният секретар на МВР и тримата директори на главните дирекции „Борба с организираната престъпност“, „Жандармерия“ и „Национална полиция“ потвърдиха решението да продължи охраната на Вяра Тодева, каза министърът.

От своя страна, Вяра Тодева отказа да коментира дали е получавала заплахи, но заяви, че областната администрация ще обжалва решението на Административния съд за прекратяване на действията по демонтаж на монумента „Паметник на Съветската армия“ в Княжеската градина в София.

Още новини от деня – четете тук