Начало Технологии Една ера приключи! PlayStation 2 окончателно зае славното си място в историята

Една ера приключи! PlayStation 2 окончателно зае славното си място в историята

2324
Playstation 2

Мъждукащият PlayStation 2 пламък най-сетне угасна завинаги, за да остане най-популярната конзола в историята като моделът, променил лицето на гейминга. Sony вече спря производството ѝ от няколко години, но сега компанията дърпа шалтера и на своята услуга за следгаранционна поддръжка, пише HiComm.

Наречена PlayStation Clinic, тя спира да приема онлайн заявки за ремонт от 31 август, а след 7 септември ще спре изобщо да обслужва изпратените към нея машини.

Оттук насетне, ако с вашата безценна частица гейминг история се случи нещо, ще трябва да търсите ремонт и поддръжка от трети страни.

С продажби над 150 милиона бройки PlayStation 2 е най-продаваната и най-обичаната конзола в историята. Точно така, това е повече от NES, повече от SNES, повече от оригиналния PlayStation, повече от DS и доста повече от Wii. Тя се появи на пазара най-напред през март 2000 г. в Япония, а за нея бяха продадени над 1.5 милиарда бройки игри. Заглавия като Ico, Grand Theft Auto: Vice City, God of War, Shadow of the Colossus, Okami, Final Fantasy XII, Gran Turismo 3, Metal Gear Solid 2, Devil May Cry и Ratchet & Clank са само част от заглавията, които превърнаха системата в неразделен спътник на милиони геймъри по цял свят.