Начало Водещи Един час колоездене на ден прави чудеса

Един час колоездене на ден прави чудеса

648
Сподели

Колоезденето е една от любимите форми на отдих, но бавно се превръща и в основно транспортно средство.

Колоезденето има редица предимства. Какви са те, разбираме от „Локално“.

Освен всичко друго то подобрява психичното здраве, изгражда мускули, намалява риска от сърдечни заболявания, има положителен ефект върху мозъка, осигурява по-добър сън, укрепва имунитета и др.

Разбира се, има полза, която мнозина очакват с нетърпение – загуба на калории и намаляване на теглото. Колоезденето е чудесно упражнение за отслабване, защото е относително лесно да се изгорят много калории, без да се чувствате изтощени. Докато карате велосипед, вие сте по-малко фокусирани върху изгарянето на калории, умората и изпотяването и броят на изгорените калории се увеличава, без да се фокусирате прекалено много върху него. Най-просто казано, създава усещане за удоволствие, което не присъства в повечето форми на упражнения.

Един час колоездене на ден е чудесен начин да си помогнете за загубата на тегло. Човек, който тежи 80 килограма, ще изгори около 650 калории по време на час умерено интензивно каране.

Това не са всички предимства на едночасовото каране на колело.

Учени установиха, че колоезденето подобрява настроението. Когато човек е спокоен и се чувства добре, е по-малко вероятно да почувства нужда да преяжда със сладки и нездравословни храни.

Един час каране на колело на ден също ще помогне за изграждането на мускули, а увеличаването на мускулната маса създава по-стройно, по-здраво тяло.

Друго предимство е, че това е рутина, която лесно се вписва в ежедневието. Можете да карате колело, когато ви е удобно, а също така може да бъде и транспортно средство.

Един час на ден на колелото ще бъде достатъчен за подобряване на имунитета и по-добра борба с инфекциите.

Коментари