Начало Новини Европейските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика: "Чувстваме се прекрасно, че успяхме...

Европейските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика: "Чувстваме се прекрасно, че успяхме да защитим именно тази титла"

74
Европейските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика: "Чувстваме се прекрасно, че успяхме да защитим именно тази титла"

Ансамбълът на България защити абсолютната си титла в многобоя на 40-о Европейско първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева бяха безапелационни и в двете си изигравания, а за композицията с пет обръча получиха рекордната оценка от 39.150 точки.

„Чувстваме се прекрасно, че успяхме да защитим именно тази титла. Това ни беше последното голямо състезание преди олимпиадата и сме много щастливи за това, че успяхме да покажем композициите си по един добър начин. И се надяваме да продължаваме така!“, каза Камелия Петрова.

„От последното ни състезание няма промени в композициите, но успяхме да направим всички бонуси, които са ни заложени, без много неточности и си изхвърляхме точно. Може би затова получихме тази оценка на обръчи“, добави София Иванова.

„Много ми хареса на първото място, много ги обичам – и тях, и треньорките и целият екип. Много съм щастлива. Не се притеснявах, с лекота беше всичко“, каза дебютантката на такъв форум Магдалина Миневска.

„Концентрирахме се, успяхме да се овладеем, емоции всичко, излязохме и си изиграхме второто съчетание“, заяви Маргарита Василева на въпрос как са се справили с напрежението преди второто излизане на килима с ленти и топки.

„Сега остана само олимпиадата. Ще тренираме много усилено и се надяваме и там да покорим върха“, завърши Рейчъл Стоянов.