Начало Водещи Евакуираха още една група български граждани от Ливан

Евакуираха още една група български граждани от Ливан

49
Министерство на външните работи, МВнР
Министерство на външните работи

Още една група български граждани беше изведена вчера от Ливан със съдействието на МВнР, посолството на България в Бейрут и на канадските ни партньори, и се прибра благополучно в България рано тази сутрин. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Ситуационният център в МВнР продължава в координация с българското посолство в Ливан и с партньорски държави да търси възможности за безопасното завръщане в България на други потърсили съдействие наши сънародници и членовете на техните семейства, се посочва в съобщението.

Вчера сутринта от МВнР съобщиха, че в координация между Ситуационния център на министерството, посолството ни в Бейрут, българските и партньорски служби, първата група български граждани, които бяха изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибра благополучно в България.

На 30 септември първите български граждани, пожелали евакуация от Ливан, се прибраха с полет от Бейрут, извършен с правителствения самолет „Еърбъс“ от екип на Държавния авиационен оператор. У нас пристигнаха 89 български граждани и членове на техните семейства.

На 1 октомври успешно приключи и вторият евакуационен полет от Бейрут. С правителствения „Еърбъс“ в България кацнаха 80 български граждани и членове на техните семейства, с което общият брой на евакуираните от Ливан тогава достигна 169.