Начало Свят Дъщеря на сериен убиец разказва как предала баща си на полицията

Дъщеря на сериен убиец разказва как предала баща си на полицията

1313

Историята на 48-годишната Ейприл Баласио разказва People Magazine Investigates, част от Investigation Discovery. Баща й Едуард Уейн Едуардс е осъден за убийствата на най-малко петима души и е заподозрян за много други.

Смята се, че той е отговорен за две убийства през 1980г. в Уотъртаун. За да се опитат да открият доказателства за нерешеното престъпление, следователите разкриват подробности за него през 2009г.

Ейприл Баласио вижда новината и разпознава баща си в убиеца.

„Треперех, защото веднага разбрах кой е извършил убийствата”, посочва тя в интервю за People.

Тя казва на властите каквото знае и няколко месеца по-късно баща й е арестуван и признава, че е убил Тимоти Хак и Кели Дрю. По-късно той признава за още три други убийства.

Едуардс получава две присъди, като е осъден на смърт по друг случай. Той умира в затвора, преди да бъде екзекутиран. Ейприл разказва, как баща й един ден през 1980г. се прибрал и казал на семейството, че веднага трябва да напуснат Уисконсин. Тогава тя е само на 11 години.

Семейството живеело в Уотъртаун от около година, а напускането на града не изглеждало странно по онова време. Те се местили на всеки шест месеца или година с много малко предварително планиране.

„Казваше ни, че трябва да пазим в тайна къде отиваме, защото има хора, които искат да ни наранят”, казва дъщеря му.

Едуардс е следен от ФБР още преди убийствата, като влиза в списъка на бюрото с десетте най-търсени престъпници през 1961г., след като той излиза от затвора и ограбва бензиностанции, посочва ABC News.

Той влиза и излиза от затвора няколко пъти, като впоследствие дори пише книга за променения си начин на живот и се появява по телевизията, за да я популяризира.