Начало Любопитно Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен изпълни на китара „Rockin in the...

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен изпълни на китара „Rockin in the Free World“ в бар в Киев

99
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен изпълни на китара „Rockin in the Free World“ в бар в Киев


В един бар в Киев, американският държавен секретар Антъни Блинкен използва музиката, по-специално своите умения на китара, за да изпрати важно послание към Украйна и света. Той изпълни рок химн от Нийл Йънг.

Блинкен направи неочаквано посещение в Киев тази седмица, за да покаже подкрепата на САЩ към Украйна по време на засилването на руските ракетни атаки.

„Rockin’ in the Free World“ на Нийл Йънг.

Преди да излезе на сцената, Блинкен увери публиката, че разбира страданието на украинските сили и граждани и обеща подкрепа от САЩ и света.

„Вашият боравят, вашият гражданин, особено на североизток в Харков, страдат много. Но трябва да знаете, Съединените щати са с вас, част от света е с вас. Те се борят не само за свободна Украйна, но и за свободния свят. И свободният свят е с вас“, каза той.

След изпълнението вокалистът на групата Дмитрий Темний сподели, че беше впечатлен от уменията на Блинкен с китарата.

„Той свири много добре“, каза Темни.

Американският дипломат е познат във Вашингтон като любител музикант, който не се срамува да свири пред публика, когато има настроение. Неговите умения на китара заработиха вниманието си в края на миналата година, когато се появи видеоклип на него с група в централата на Държавния департамент, където той свири кавър на Мъди Уотърс по време на стартирането на Инициативата за глобална музикална дипломация на САЩ.

Блинкен също така е пускал собствена музика в Spotify под името „ABlinken“.

През 2021 г. държавният секретар сподели в интервю за списание „Ролинг Стоун“, че притежава „шест или седем“ китари и спомни как е свирил с различни рок легенди, включително с певицата и текстописец Ейми Ман и покойния барабанист/певец на Husker Du Грант Харт.

Още интересни новини – четете тук