Купата на Германия

Борусия Дортмунд надигра категорично РБ Лайпциг с 4:1 във финала за Купата на Германия, игран на „Олимпиащадин“ в столицата Берлин.

Срещата започна по отличен начин за „жълто-черните“, които откриха чрез Джейдън Санчо в петата минута след асистенция на Махмуд Дахуд. След около половин час игра Ерлинг Браут Холанд покачи на 2:0 след подаване на Марко Ройс, а до края на полувремето Санчо реализира втория си гол и до голяма степен сложи точка на спора.

След почивката Даниел Олмо вкара почетно попадение за „биковете“, а Холанд оформи крайния резултат след асистенция на игралия отлично Санчо. Така, Дортмунд ликува за пети път с трофея от Купата на Германия и първи от сезон 2016/17, когато надигра Айнтрахт Франкфурт с 2:1. Лидер по отличия от надпреварата е Байерн Мюнхен с цели 20. За Лайпциг това бе втори загубен финал в историята след този през 2019 от баварския колос.

Двубоят бе и последен за наставника Юлиан Нагелсман, който от следващия сезон застава начело именно на Байерн, който наскоро подпечата деветата си поредна шампионска титла на страната. Новият старши треньор на „биковете“ ще бъде американецът Джеси Марш, който води РБ Залцбург.

предишна статияПроучване открива тревожни нива на опасни химикали в майчиното мляко на американките
следваща статияЯгодите намаляват риска от рак и инсулт