Начало Новини Доналд Тръмп: Искам германските автомобилни компании да се превърнат в американски автомобилни...

Доналд Тръмп: Искам германските автомобилни компании да се превърнат в американски автомобилни компании

3379
Доналд Тръмп: Искам германските автомобилни компании да се превърнат в американски автомобилни компании

Кандидатът за президент на Републиканската партия САЩ Доналд Тръмп обеща, че ще насърчи големи международни компании, включително и германски производители на автомобилни, да построят свои заводи в САЩ, като въведе данъчни облекчения, предаде ДПА.

„Искам германските автомобилни компании да се превърнат в американски автомобилни компании“, заяви Тръмп на предизборен митинг в гр. Савана,  щата Джорджия. Той посочи, че ако спечели президентските избори на 5 ноември, ще отправи предложение на всяка голяма компания.

„Ще ви осигуря най-ниските данъци, най-ниските разходи за енергия, най-ниската регулаторна тежест и свободен достъп до най-добрия и най-голям пазар на планетата, но само ако произвеждате продуктите си тук, в Америка“, подчерта Тръмп. Другото му условие е да се наемат работници от САЩ.

„Ако не произвеждате продукцията си тук, ще трябва да плащате много високи мита, когато изпращате стоката си в САЩ“, предупреди републиканският лидер.

Редица американски икономисти критикуват идеята на Тръмп повишаване на митата, като твърдят, че това е равносилно на налагане на данък на потребителите, тъй като историята показва, че тежестите от подобни подобни мерки обикновено се прехвърлят върху крайния потребител, коментира ДПА.