Начало Водещи Доналд и Мелания Тръмп участваха в проследяването на Дядо Коледа

Доналд и Мелания Тръмп участваха в проследяването на Дядо Коледа

1229
Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания спазиха традицията и се включиха в проследяване на околосветското пътешествие на Дядо Коледа.

Те отговориха по телефона на въпроси на деца, които искаха да разберат къде се намира добрият вълшебник и какво ще им подари той.

Всяка година на доброволци към Обединеното командване за аерокосмическа отбрана на Северна Америка отговарят на телефонни обаждания и на електронни писма на деца и възрастни от цял свят и ги информират за придвижването в реално време на Дядо Коледа.

Сайтът се посещава ежегодно от 9 милиона потребители в 200 страни, а доброволците приемат 140 000 телефонни обаждания.

По-рано държавният глава на Съединените щати Доналд Тръмп поздрави по повод Рождество Христово американските военни по света. Президентът им каза, че американците са им благодарни и ги нарече най-страхотните хора на земята.

Тръмп отново похвали бреговата охрана, че е спасила хиляди хора през серията от смъртоносни бури, връхлетели САЩ по-рано тази година. Видеоконферентната връзка с военните беше осъществена от имението на Тръмп във Флорида, където той прекарва коледните празници.