Долче и Габана
На снимката: Стефано Габана /ляво и Доменико Долче /дясно/

Основателите на италианската модна къща Dolce & Gabbana се извиниха на китайските си клиенти след скандал с редица расистки обидни поствания, а продуктите им бяха изтеглени от изгодните китайски платформи за електронна търговия.

В опита си да спасят репутацията си на един от най-важните пазари за луксозни стоки в света, Доменико Долче и Стефано Габана ограничиха 1 минутна 30 секунда признаването на вината си, като казаха „съжалявам“ на мандарин във видеоклип, публикуван на китайска социална медийна платформа „Уейбо“.

„Нашите семейства винаги ни учеха да уважаваме различни култури по целия свят и затова искаме да поискаме вашата прошка, ако сме направили грешки при тълкуването на вашата“, каза Долче на италиански език.

„Искаме да кажем, че съжаляваме на всички китайци по целия свят, каквито има много, и ние приемаме това извинение и послание много насериозно“, добави Габана.

Спорът възникна тази седмица, след като Dolce & Gabbana публикува кратки клипове на Инстаграм, показващи как жена яде пица, спагети и каноли с пръчици, което някои считат за деликатни в културно отношение.

Но нещата се развихриха, след като снимки, разпространявани от предполагаем потребител на Инстаграм, показаха Габана, който използва пет усмихнати емотикони, за да опише Китай и започна да обижда страната и нейния народ.

предишна статияМайкъл Дъглас се страхува, че и децата му може да имат зависимости
следваща статияЖаждата за кафе говори за недостиг на сол и желязо в тялото