Начало Коментар Докато МВР лови дребни рибки, акулите, пазаруващи гласове за Пеевски, продължават дейността...

Докато МВР лови дребни рибки, акулите, пазаруващи гласове за Пеевски, продължават дейността си

39
Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев/ Снимка: БТА

Бях поискал среща с министъра на вътрешните работи. Той ми отговори в писмо, че по време на предизборна кампания МВР не можело да се среща с депутати и кандидат-депутати, но ме уверява, че те работели по въпроса с търговията на гласове. Явно това трябваше да ме успокои. Само че аз не съм спокоен и няма как да бъда.

Никой български гражданин не може да бъде спокоен, че вотът му няма да бъде потопен от гласовете, които необезпокоявано се търгуват в момента. Защото показните акции, за които гледаме по телевизията, може и да хващат някого, но са чиста проба отбиване на номера. Докато МВР демонстрира активност с лов на дребни рибки, акулите, пазаруващи гласове за Пеевски, продължават дейността си без никой да ги пипне с пръст.

Още по-големият проблем е, че това ще продължава, защото не е въпрос на обикновено безхаберие или некадърност, а изглежда спуснато отгоре надолу по властовата верига. Няма друго обяснение защо и главният прокурор, и министърът на вътрешните работи в един глас защитават купувачите на гласове с нелепи обяснения как списъците щели да опорочат разследването. Имаме съвършена илюстрация на завладяната държава, на всички нива.

Огласихме прякорите, имената, пуснахме сигнал с купувачите на гласове. Готови сме и за следващи действия. Ако сме пасивни МВР министърът ще бъде награден за нищоправенето си, а за същото и.д. гл. прокурор е на път да получи 7 годишен мандат като подарък. И то с номинация още днес. А България ще получи още от същото. Тази няма да я бъде. И нека за Пеевски и обслужващия го персонал е ясно – няма да оставим нещата така!

*Текстът е публикуван във фейсбук профила на автора. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ

Още актуални коментари – четете тук