На снимката: Джордж Клуни в компанията на президента Барак Обама

Джордж Клуни се подигра на американския сенатор Тед Круз, че подкрепя Доналд Тръмп , въпреки че Тръмп веднъж „каза, че жена му е грозна“, съобщи в. „Индипендънт“.

Круз беше отявлен поддръжник на отиващия си президент, но през 2016 г. двамата бяха съперници кой ще спечели републиканската номинация.

В един не особено „политически момент“ Круз използва редица стари снимки на Мелания Тръмп от времето й като модел, за да критикува своя съперник. В отговор Тръмп пусна в туит снимка на съпругата си до снимка на съпругата на Круз Хайди. „Няма нужда да дрънкаме “, написа Тръмп. „Снимките струват колкото хиляда думи.“

„ Доналд, ти си страхливец, по дяволите, остави Хайди на мира“, отговори Круз.

Клуни намекна за инцидента пред „Ню Йорк Таймс“. Той също така спомена неоснователното предположение на Тръмп, че бащата на Круз е замесен в убийството на Джон Ф. Кенеди .

И след това холивудската звезда каза по отношение на сенатора, че не го интересува какви са политическите му възгледи, обясни как би действал, ако „някой каже, че жена ми е грозна и баща ми е убил Кенеди“.

Клуни продължи: „Всяко от тези момчета има стремеж към по-големи неща – Марко Рубио, Тед Круз, Майк Пенс, всички. Те мислят, че хората ще вървят с тях, защото „останах с теб, Дон“, но истината е, че няма. Те остават с Доналд, защото Доналд, въпреки всичките си огромни проблеми като човек, е харизматичен карнавален алармаджия.“