Начало Свят Десетки тайни пътувания на основателя на Павел Дуров до Русия са открити...

Десетки тайни пътувания на основателя на Павел Дуров до Русия са открити в хакнати документи

44
Павел Дуров Снимка: getty images
Павел Дуров
Снимка: getty images

Изложението на яките резултати на ФСБ, относно тайните посещения на Павел Дуров в Русия през годините, разбулени в хакнати документи, се разкри от украинския технологичен предприемач Ярослав Ажнюк и медията „Медуза“. Този скандал разкрива свързаността на основателя на „Телеграм“ с руския режим на Владимир Путин, а не се притеснява да разкрие истината пред публиката 24 часа“.

Ажнюк сподели своите изследвания в „Украинска правда“ и в Kremlingram, посветен на откриването на вътрешни връзки на Павел Дуров с Путин. Разкритията показват, че тайните посещения на Дуров се случват при участието на ФСБ и доказват, че „Телеграм“ е проникнат от руските специални служби, а Дуров фактически работи за режима на Путин.

След като продаде Vkontakte, Дуров често пресича границата. Тази информация разкрива пред публиката, че Дуров може би не е бил честен относно изгнанието си от Русия, както твърди. Фактът, че се появява в Русия на 18 юни 2020 г., ден след предполагаемото деблокиране на „Телеграм“, поражда въпроси за действителните му мотиви.

Според Ажнюк, опитите за блокиране на „Телеграм“ в Русия са в реалност рекламна кампания за сигурността и независимостта на приложението. Дуров държи публичния си образ на изгнаник, но събитията на границите излагат неговата допълнителна страна.

Предоставената информация от ФСБ показва множество неподправени факти и разкрива тайните на Павел Дуров. Според Ажнюк, тези разкрития възникват сериозни въпроси за доверието към Дуров и неговата личност.

Интересното е, че данните от ФСБ са потвърдени от други източници, включително медията „Медуза“, които цитират журналист с информация за безпрецедентното изтичане на данни от службата за гранични преходи.

Извлечени са следните данни:

  • 24 посещения през 2015 г.
  • 39 записа за 2016 и 2017 г.
  • 15 записа за 2020 г.
  • 8 записа за 2021 г.

Фактът, че Дуров спира разработката на криптовалутата TON и трудностите, с които се сблъска, подсилват неразпознаваемия образ на предприемача. Поведението му срещу руската държава и опитите да скрие връзките си го изправят пред нови предизвикателства.

Важно е да се отбележи, че Дуров избягва да споделя снимки от Русия в социалните мрежи, въпреки честите си пътувания до страната. Този факт засилва твърденията за неговата двойна роля и отношенията му с руските власти.

Прочетете още международни новини тук