Начало Водещи Дерматолог даде съвети за грижи за лицето при жените над 40 години

Дерматолог даде съвети за грижи за лицето при жените над 40 години

1150

Жените над 40 години трябва да обърнат специално внимание на овлажняването на кожата на лицето, съветва дерматологът Татяна Егорова. Нейните съвети цитира РИА Новостии.

Според специалиста, застаряващата кожа се нуждае от специални грижи.

„Тя трябва да бъде постоянно овлажнена, разбира се, без никакъв фанатизъм. Много е важно лицето да получава достатъчно витамини. Това предполага както използването на нощни и дневни кремове, така и посещение в кабинета на лекар-дерматолог“, казва Егорова. Според нея почистването на лицето и поставянето на инжекции с витамини трябва да се извършва само от професионалисти.

Дерматологът също препоръчва избора на овлажнители с не повече от 12 компонента. В същото време тя призова да се даде предпочитание на леки флуидни продукти.

Освен това трябва да се „овлажните отвътре“ и да пиете повече течности. Това е необходимо, за да се поддържа тонизирано лице, обобщи лекарят.

По-рано, експертите назоваха основните грешки по време на сън, които водят до стареене на кожата на лицето. Според тях много хора не смятат за необходимо да изпират възглавниците, а те всъщност съдържат над 350 хиляди различни бактерии, както и мъртви кожни клетки. Мел Гравел-Барнс, говорител на дерматологичната компания Croma-Pharma, посъветва стандартната памучна калъфка за възглавниците да заменим с копринена, тъй като коприната не набръчква и не дехидратира кожата.