Сподели

Депутатът от „Демократична България“ и „Зелено движение“ – Владислав Панев днес публикува селфи в социалните мрежи, което предизвика остра реакция сред неговите симпатизанти. Причината: На снимката той е със своя колега от ДПС – Делян Пеевски.

На кадъра двамата са застанали небрежно в кулоарите на Народното събрание и са усмихнати и дружелюбни. Поради личността на Пеевски обаче иначе позитивната снимка предизвика вълна от негативни коментари, много от тях – от симпатизанти на Панев.

Депутатът изтри публикацията си бързо след това и по-късно публикува нещо, подобно на обяснение:

„Радой Ралин казваше – „Светът е оцелял, защото се е смял“. Нека не забравяме да го правим!“

И след това обаче феновете на Панев не останаха доволни, като и този пост събра десетки негативни коментари по отношение на злополучното селфи.

По-късно последва трета публикация от страна на Панев, в която той обясни какво се е случило:

„По повод селфито на деня. Говорихме с журналисти в кулоарите на парламента, когато Пеевски мина покрай нас. В кръга на шегата го извиках за селфи и той се отзова. Това е всичко. Нито го познавам, нито сме говорили, нито съм го виждал друг път.

Извинявам се на хората, които са се засегнали от това. Естествено, че Пеевски е еманация на олигархичния модел в България. Нееднократно съм вадил истински разкрития срещу него, Ковачки, Вълка. Имам топки и не ми пука, че това може да ми навреди, както се е случвало. Съдебни дела, открадната кола, измислени статии в жълтите медии. Не е приятно.

Но се боря за това да превърнем България в нормална държава с всички сили. И да, усмихвам се повече от много други и сигурно имам специфично чувство за хумор. Това е.“

Този път думите на Панев бяха приети по-добре от избирателите му. Същевременно друг депутат от ДБ – д-р Таня Андреева в своя Фейсбук профил изрази несъгласие с действията на Панев:

„Г-н Panev, ние от ДБ се БОРИМ срещу Пеевски, НЕ се СНИМАМЕ с него. Аз не Ви вярвам повече!“

Санкционираният по закона Магнитски – Делян Пеевски е един от най-критикуваните личности от „Демократична България“. От партията често използват името му като синоним на корупция и беззаконие. Първото му място в листите на Велико Търново по време на миналите избори пък, както и заеманото от него място в парламента бяха определени като „подигравка“ от Христо Иванов.

Коментари