Начало България Депутати пратиха секретни папки срещу Ивелин Михайлов на прокурор

Депутати пратиха секретни папки срещу Ивелин Михайлов на прокурор

44
Ивелин Михайлов Снимка: Фейсбук
Ивелин Михайлов
Снимка: Фейсбук

Вълнението между депутатите от партия „Величие“ и „идеолога“ на партията Ивелин Михайлов достигна своя връх, когато парламентът реши да предаде случая с „Историческия парк“ на прокуратурата.

За последните години медийните разследвания на „Капитал“ показват, че „Историческия парк“ е финансова пирамида, но компетентните органи все още не са реагирали на тези обвинения.

По време на закрито заседание Народното събрание реши да предаде на компетентните органи всички материали от доклада на временната комисия за дейността на Ивелин Михайлов.

Докладът отбелязва, че комисията се състои от шест заседания и че бяха изслушани свидетели като служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, председателят на Държавната агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев и директорът на Националната агенция за приходите Румен Спецов, съобщава БНТ.

В доклада се разкриват сигнали и писма до комисията, както и поискани информации от компетентни институции. От там става ясно, че множество лица са получавали заплахи от Ивелин Михайлов.

В доклада се споменават нарушения като финансова пирамида, дезинформация за акционерите и принуждаване на инвеститори да вземат кредити за парка.

Заседанието беше закрито, за да не се пречи на разследването по случая.

Депутатите решиха докладът и приложението към него с ниво на класификация за ограничено ползване да бъдат изпратени на Прокуратурата на Република България, Държавната агенция „Национална сигурност“, Министерството на вътрешните работи и Министерството на финансите за съответните действия.