Начало Свят Ден втори от Конгреса на Демократите: Барак и Мишел Обама, видни демократи...

Ден втори от Конгреса на Демократите: Барак и Мишел Обама, видни демократи и бивши републиканци подкрепиха Харис

34
Националният конгрес на Демократическата партия на САЩ
Снимка: БТА

Президентските избори в САЩ на 5 ноември вече имат официален кандидат от страна на демократите – Камала Харис. Това беше потвърдено по време на националният конгрес на партията в Чикаго, където делегациите от всички щати и територии на страната я избраха и съпроводиха решението с радостни възгласи и музика. Харис вече беше номинирана от над 4500 партийни делегати през месец август.

Събитието включваше множество кратки речи и емоционални моменти, като и самата Харис беше на място в Милуоки, докато церемонията се провеждаше в Чикаго. Тя обеща на американците „бъдеще на свобода, възможности, оптимизъм и надежда“, като се включи чрез виртуално представяне.

Барак Обама, бившият президент на САЩ, също участва в събитието, за да подкрепи Харис като президентски кандидат. Той подчерта важността на този момент за страната и изрази увереност в успеха на Харис на изборите. Подкрепата от страна на Обама донесе на Харис допълнително влияние преди изборите.

Изборът за президентски кандидат на демократите е наистина исторически, тъй като Харис има възможност да стане първата жена и първият чернокож президент на страната. Това предизвиква голям интерес и усещане за промяна сред американския народ.

Събитието бе отбелязано с множество емоционални моменти и изказвания, които подчертаха значимостта на предстоящите избори и възможностите пред страната. Демократите са решени да направят всичко възможно за победата на Харис на предстоящите избори.

Още международни новини – четете тук