Начало Водещи Денков: Цялата кампания на ГЕРБ се крепи на две лъжи за ПП

Денков: Цялата кампания на ГЕРБ се крепи на две лъжи за ПП

94
Николай Денков
Николай Денков
Снимка: архив

Цялата кампания на ГЕРБ се крепи на две лъжи. Първата е, че не сме успели да свършим нищо, а втората е, че ние сме като тях. Ако бяхме като тях, още щеше да има правителство, да сме си разпределили регулаторите и да превъртим играта – всичко да започне отначало. Но ние не сме затова тук, тук сме, за да направим България различна. Ще се борим да направим България прекрасна страна за живеене, страна, която е добре управлявана. Това заяви Николай Денков на среща с жители на Хасково.

Присъстват и съпредседателите на Промяната Кирил Петков и Асен Василев.Темата на разговора е „Промяната последните 10 месеца – какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?“

Няма сектор, в който да не сме постигнали поне по 2-3 неща, които променят живота на хората, отбеляза Денков.

„Това, което постигнахме, нямаше да се случи, ако не си бяхме върнали доверието на Европа, че работим за развитето на европейското пространство. Преди 12 г. Борисов направи едно прословуто изказване, че трябва да измажем една стена и влизаме в Шенген. Толкова години не стана точно защото нямаше доверие какво прави правителството, защото няма нито един осъден за корупция. Ние успяхме да върнем обратно това доверие“, посочи бившият министър-председател.

По думите му по време на управлението на кабинета „Денков“ България е влязла в топ 5 на държавите в Европейския съюз по темпове на развитие. С този ръст на икономиката днес нашата инфлация е по-ниска от средноевропейските. Всички приказки как ще изгърми бюджетът се оказаха лъжи с цел да се плашат хората. Всичко стана ,както го предвиждаше бившият министър на финансите Асен Василев, коментира Николай Денков.

Той посочи, че миналата година в страната ни има инвестиции, каквито не сме имали от 2008 г., в размер на 7 млрд. лева, както и сериозен ръст на доходите.

Като други успехи на оглавяваното от него правителство Денков открои увеличаването на парите за здравеопазване, образование, както и на социалните плащания. Той обаче отбеляза, че за да работят по-успешно тези сектори, трябва да има реформи, както и в много други сфери.

Вчера на среща с избиратели в Пловдив Асен Василев обяви, че докато Бойко Борисов и Делян Пеевски управляват ГЕРБ и ДПС, „Продължаваме промяната“ няма да влиза в коалиции с тези партии.