Начало Водещи Денков отговори на Борисов за плаката и го покани на публичен дебат

Денков отговори на Борисов за плаката и го покани на публичен дебат

54
Денков отговори на Борисов за плаката и го покани на публичен дебат

Бившият премиер от „Продължаваме промяната“ акад. Николай Денков покани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборен дебат по телевизията чрез видеообръщение от профила си във Фейсбук.

„Разбрах, че Борисов се е разсърдил за един плакат. Защо – не знам. Целта на плаката е да провокира хората да се замислят какъв е изборът, който трябва да направят на 9 юни.

За да няма сърдити – каня го на публичен дебат по някоя от обществените телевизии. И двамата сме били премиери, и двамата сега сме кандидати. Нека да минем през темите, които интересуват хората.

Готов съм да говоря за всичко – от доходите, през инфраструктурата, до международните предизвикателства на България. И нека хората да видят и сами да преценят. Да направят своя информиран избор“.

Припомняме, че ПП-ДБ беше накарана от ЦИК да свали билбордовете със снимката на Денков редом до тази на Борисов и Делян Пеевски след подадена жалба от ГЕРБ. В жалбата на ГЕРБ-СДС се твърди, че в София са поставени агитационни материали, в които КП „Продължаваме Промяната – Демократична България“ използват лика на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов без негово знание и съгласие, уронващо престижа и в нарушение на добрите нрави – деяние, представляващо нарушение на правилата на предизборната кампания.

Какво има на скандалния билборд на Промяната и защо ядоса ГЕРБ и ЦИК?

Борисов се засегна от билборда и обяви, че не желае образът му да стои редом до този на Николай Денков.

Още новини от деня – четете тук