Начало Водещи Денков: Вместо усилия за реформи, фокусът се поставя върху министерски кресла и...

Денков: Вместо усилия за реформи, фокусът се поставя върху министерски кресла и борба за постове

129
Николай Денков.
Николай Денков. Снимка: БТА

ГЕРБ предложение от вчера променя приоритетите, които бяха поставени преди девет месеца. Николай Денков, министър-председател, заяви, че това пренасочване към борбата за министерски позиции не е приемливо и трябва да продължат със задачите, които са били договорени преди. Реформите и борбата с корупцията са основният фокус в правителството.

Денков подчерта, че сега се нуждаем от политическа смелост да продължим с управленската програма, която е била обсъдена преди. Настоящото правителство е създадено с цел освобождаване на властта и институциите от корупционни практики, които са съществували години наред. Борбата с корупцията и правосъдната реформа продължават да бъдат приоритети.

Денков подчерта, че за да има справедливост и подобри средата за бизнеса, трябва да продължат с реформите, които вече са били започнати. Последните събития показват, че правосъдието е било злоупотребявано и се нуждае от промени.

Лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, обяви, че ще се изготви проект на коалиционно споразумение с ПП-ДБ за пълен мандат на управление. ГЕРБ предлагат пропорционално разпределение на министрите според електоралната тежест, което да гарантира отговорност от страна на политическите сили.

Още новини от деня – четете тук