Начало Водещи Групата Guns N ‘Roses съди пивоварна в Колорадо, че е нарекла една...

Групата Guns N ‘Roses съди пивоварна в Колорадо, че е нарекла една от бирите си на нейно име

1200
Guns n Roses, бира

Групата Guns N ‘Roses съди пивоварна в Колорадо, че е нарекла една от бирите си „Guns’ N ‘Rose“, съобщи АФП. Музикантите твърдят, че нарушението на търговската марка им е причинило „непоправими щети“.

Бирата, чието лого е стилизиран надпис с акцент върху буквата „Е“, е направена от пивоварната „Oskar Blues“, част от „Canarchy Craft Brewing Collective в западния американски щат.

В жалбата си, подадена в четвъртък във федералния съд в Лос Анджелис, групата, която иска да й бъдат изплатени щетите и съдебните разноски, обвинява пивоварната, че продава продукти, които „умишлено търгуват с добронамереността, престижа и славата на Guns N ‘Roses, без одобрението, лиценза или съгласието на групата“.

„Като пряк и непосредствен резултат от неправомерните действия на ответника, Guns N ‘Roses е претърпяла и продължава да страда и/или е вероятно да претърпи вреди върху своите търговски марки, бизнес репутация и добра воля“, се казва в жалбата.

Музикантите настояват, че пивоварната фалшиво предполага връзка с групата, използвайки предполагаемата й марка, за да продава бира.

Пивоварна Oskar Blues не отговори веднага на искането на AFP за коментар.

Фирмата се е опитала да запази марката на своята бира през 2018 г., но искането е било отхвърлено след несъгласие от страна на групата. Според документите, бирата и придружаващите я стоки ще бъдат продадени до март 2020 година.

предишна статияАПИ: Ремонтите продължават и в събота
следваща статияИстинска пролет – дъждовно, но с високи температури