Начало Водещи Григор Димитров загуби от американеца Джон Иснър

Григор Димитров загуби от американеца Джон Иснър

1113

Григор Димитров загуби драма тично с 6:7, 7:5, 6:7 от американеца Джон Иснър в осминафинална среща на турнира от сериите Мастърс в Париж.

Двубоят продължи близо 3 часа, а американецът се затрудняваше българина с мощни сервиси, които му даваха голямо предимство.

Първият сет бе абсолютно равностоен и нито един от двамата не направи пробив, макар Димитров да имаше два брейкпойнта срещу само един за съперника. Така се стигна до тайбрек, в който всичко вървеше точка за точка до 3:3, когато Иснър проби българина за 4:3. Американецът обаче пропусна 3 сет пойнта, за да бъде пробит за 6:6. До края на тайбрека всеки печелеше сервис гейма си, за да се стигне до пробив за Иснър за 12:10.

Във втората част двамата продължиха да пчелят подаванията си всеки печелеше сервис геймовете си. При 6:5 в полза на Димитров дойде първият пробив в сета и в срещата и Гришо успя да вкара срещата в трети сет, възползвайки се от втория си сет бол.

Третият сет започна отлично за Димитров, който след победата във втория взе нещата в свои ръце. Българинът се възползва от третия си брейк пойнт за 4:2, след което с гейм на нула затвърди пробива. При 5:2 Григор пропусна мачбол и допусна пробивът му да бъде върнат за 5:4. Иснър стигна до равенство, а след това доведе нещата до тайбрек, в който благодарение на мощния си сервиз затвори мача.

В седващата фаза американецът ще срещне Хуан Мартин дел Потро, който победи Григор преди две седмици на финала на турнира в Стокхолм.